Ίσως άλλη μια καταπληκτική ιδέα της Carlsberg!

Ίσως άλλη μια καταπληκτική ιδέα της Carlsberg!

Εμείς οι φανατικοί των διαφημίσεων, ή μάλλον των καταπληκτικών γεμάτων νόημα διαφημίσεων, εντοπίσαμε την πιο κάτω φανταστική ιδέα της Carlsberg.

carlsbergΌπως συνηθίζει η Carlsberg, παίζει με το brand της χωρίς φόβο και ενδοιασμό κι αυτή τη φορά δε διστάζει να “πειράξει” το όνομά της, αφαιρώντας τα πρώτα γράμματα, με έναν πανέξυπνο τρόπο: βγάζει το “car” από το Car-lsberg για να δώσει το πιο δυνατό μήνυμα στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο: το μήνυμα της ασφάλειας και της υπεύθυνης κατανάλωσης. Η ίδια η πράξη αυτή, να αλλάξει για το σκοπό της καμπάνιας το ίδιο της το όνομα, δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία το brand αντιμετωπίζει το θέμα, στέλνοντας με το μήνυμα ένα δεύτερο μήνυμα, δείγμα πολύ εκλεπτυσμένου marketing.

Αυτό βεβαίως είναι κάτι που μόνο ένα brand τόσο δυνατό και τόσο αναγνωρισμένο, όσο η Carlsberg μπορεί να κάνει, χωρίς να ρισκάρει απολύτως τίποτα από την εικόνα και τη δύναμή του, με το ίδιο σκεπτικό που μπορεί να αντικαθιστά σε όλη τη διάρκεια του Euro το όνομά της με τη λέξη Probably γραμμένη με τη γραμματοσειρά του brand. Η καμπάνια Car-lsberg  δημιουργεί έναν παραλληλισμό: όπως το car- είναι μέρος του Carlsberg, αλλά όταν αφορά την ασφάλεια απομακρύνεται, έτσι και ο καταναλωτής, όσο δεμένος κι αν είναι με το αλκοόλ ή το προϊόν, εδώ καλύτερα να κρατήσεια απόσταση.

Πέραν από το ευφυές και το τολμηρό του πράγματος, πάντως, η καμπάνια ισορροπεί ανάμεσα στην προσωπικότητα του brand, που είναι παιχνιδιάρικη και έξυπνη, και τη σοβαρότητα της εταιρικής ευθύνης, σε θέματα υπεύθυνης κατανάλωσης. Και όλο αυτό είναι probably μια καταπληκτική ιδέα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *