Tips για events μικρών επιχειρήσεων

Tips για events μικρών επιχειρήσεων

Τα events των μικρών επιχειρήσεων μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους στην ανάπτυξη, καθώς εδώ και μερικά χρόνια έχουν αναδειχτεί σε πολύ αποτελεσματικά εργαλεία προώθησης, όπως φαίνεται κι από την παρουσίαση παρακάτω.


Για κάποιον, όμως, που δεν είναι επαγγελματίας διοργανωτής εκδηλώσεων και προσπαθεί να διοργανώσει κάτι με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, ποια είναι τα σημαντικότερα tips για την επιτυχία;

  1. Αποφασίστε σε ποιους απευθύνεστε: Αν μιλήσουμε στην ψυχρή γλώσσα των αριθμών, κάθε άτομο που θα παρευρεθεί δημιουργεί ένα- μικρό ή μεγαλύτερο- κόστος για εσάς. Ξεχάστε τη λανθασμένη ιδέα ότι όσο περισσότεροι, έστω και άσχετοι, έρχονται, τόσο καλύτερα, δεν ισχύει. Αν θέλετε να προσεγγίσετε νέους πελάτες και καταλήξετε με μια εκδήλωση για συγγενείς και φίλους, δε θα έχετε καταφέρει πολλά.
  2. Διαλέξτε ένα θέμα που να σχετίζεται με τη δραστηριότητά σας: Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βλέπουμε “cocktail parties” ως εταιρικά events σε καταστήματα ρούχων, καταστήματα ηλεκτρικών, συνεργεία αυτοκινήτων, λογιστικά γραφεία κλπ. Στην πραγματικότητα, είναι μια γενική πρόσκληση για φαγητό και ποτό, που δεν αξιοποιεί την ευκαιρία να δείξετε την επιχείρηση και τα δυνατά της σημεία, παρά μόνο το πόσο ευγενικοί και φιλόξενοι είστε. Όμως, δε θα ήταν πιο λογικό το κατάστημα ρούχων να κάνει ένα μικρό fashio show, το κατάστημα ηλεκτρικών μια επίδειξη για τη χρήση μιας νέας συσκευής, τα συνεργεία ένα workshop για βασικές γνώσεις γύρω απο το αυτοκίνητο και το λογιστικό γραφείο ένα μικρό σεμινάριο για φορολογικά θέματα; Όλα αυτά, όπως έλεγε κι η παρουσίαση, εμπίπτουν στα εταιρικά events και ταυτόχρονα τραβούν την προσοχή των σωστών ανθρώπων (βλέπε σημείο 1).
  3. Δώστε ένα κίνητρο για να έρθει ο κόσμος στο event σας: Αυτή τη στιγμή συμβαίνουν δύο κακές συγκυρίες: πρώτον ο κόσμος έχει όλο και λιγότερο χρόνο για να σπαταλήσει και δεύτερον γίνονται όλο και περισσότερα ανούσια events. Επομένως, για να ξεχωρίσει το δικό σας και για να “αξίζει” τη μία ώρα από τη ζωή του καλεσμένου σας, θα πρέπει να έχει κι αυτός κάποιο όφελος. Μπορεί να είναι μια προσφορά για την ημέρα ή απλώς ένα θέμα που πραγματικά τον ενδιαφέρει, πάντως προσπαθήστε από την αρχή να δελεάσετε την προσέλευση.
  4. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη: Η εταιρική εκδήλωση είναι μια γρήγορη ματιά στην κουλτούρα της επιχείρησής σας, στην αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό της. Αφήνοντας πράγματα στην τύχη (από τον πάγο για τα ποτά μέχρι το πού θα πετάξουν τις χαρτοπετσέτες τους) θα επικοινωνήσετε μια εικόνα προχειρότητας, που σίγουρα δεν είναι η ιδανική για εσάς. Φτιάξτε λεπτομερείς λίστες και βεβαιωθείτε ότι και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι τακτοποιημένη. Στο κάτω κάτω της γραφής, κανέναν δεν έβλαψε η πολλή οργάνωση.

Από τη σελίδα της ACFS Security

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *